Møt A-lags treneren Bjørn-Andreas

Opprettet søndag 11. mars 2018 Skrevet av Sebastian Heinrich Ådland

Svenes A-lag har ligget i dvale siden 2016 sesongen, da mange enten la opp, flyttet eller ble for opptatt. Men før 2018 sesongen begynte ting å røre på seg da Bjørn-Andreas flyttet til bygda og tok kontakt med Svene for muligheten til å stable et A-lag på bena igjen. 
Nå har Svene mobilisert og vekket gamle og nye spillere opp fra dvalen. Selv om treningsfasilitetene ikke har vært optimale har vi hatt treninger en gang i uka i Flesberg gymsal, og det har vært opptil 18 spillere på trening.
Nå starter pre-season med treningskamp førstkommende tirsdag 13. mars borte mot MIF3. I den anledning tar vi en prat med Svenes nye A-trener Bjørn-Andreas.

Bjørn-Andreas har sin fortid for Steinberg som keeper på A-laget i 2011 og 2012, og tok i 2013 over som trener for B-laget til Steinberg som da lå i 7. divisjon. Med Bjørn-Andreas som B-lagstrener har Steinberg fullført alle sesongene siden 2013, med opprykk i 2015 som høydepunkt samt finale i Kollen Cup året etter. 

 BA foto Ida Ulland Stjernlow

Navn:  Bjørn-Andreas Bråthen Finseth

Alder: 28 år

Fra: Drammen

Bosted: Ulland

Klubb/rolle: Svene IL - Trener A-lag

Tidligere klubber:
Spiller: Herkules (Junior), Odd (Junior)
og 
Steinberg IF (senior) 
Trener: Steinberg IF 2

 

- Hvordan endte du opp i Flesberg?

"Jeg har siden 2013 vært sammen med Ida Ulland Stjernløw og vi har nå flyttet opp til Guterud gård som er hennes barndomshjem på Ulland." 

- Hva vet du om Svene som fotballklubb/lag?

"Svene som klubb vet jeg veldig lite om både historisk og fotballmessig. Som spiller har jeg kun møtt Svene en gang, mener det var serieåpningen i 2012. Jevn kamp, der Steinberg vinner 4-3 etter frisparkscoring rett før slutt. Det skal nevnes at Svene det året kostet Steinberg opprykk fra 5. til 4.div pga man måtte trekke laget og ga Drafn 2 poeng ekstra i kampen om opprykket"

- Hvorfor trener for Svene A-lag?

"Hvorfor ikke? Neida, For meg så har miljøet og kameratskapet vært det viktigste med fotballen. Som ny i bygda er det en fin måte for meg å bli kjent med folk og bli en del av miljøet. I tillegg så synes jeg det er veldig spennende å være med å bygge ett lag og bidra i klubben ellers."

- Hva blir det viktigste for Svene den kommende sesongen?

"Det viktigste i årets sesong er rett og slett å komme igang, få en stamme og et godt miljø i og rundt laget. De siste sesongene har ikke akkurat vært morsomme i Svene slik jeg har skjønt det med 0 poeng i 2016 og da en sesong uten å stille lag i 2017. Jeg tror og som sagt at miljøet rundt laget er viktig å bygge opp. Det skal være en "snakkis" at vi spiller hjemmekamper og man skal være nysgjerrige på hvordan Svene gjør det i serien. Jeg har hørt helt uoffisielt at det har vært 60-70 stykker og sett på kampene - det er ingen grunn til at vi ikke skal kunne komme opp på sammen tilskuerantall om ikke høyere. Svene sitt A-lag skal være samlende for alle i bygda."

- Hvordan begynte fotballinteressen?

"Det hele begynte da jeg var seks år og nabogutten trengte en til å være keeper når han skulle bli like god til å skyte som David Beckham. Det ble mange timer i buret på grusbanen i nabolaget på Konnerud. I tillegg var dette tiden da pappa og jeg begynte å dra på Godsetkamper sammen. Siden den gang har Godset og Manchester United vært lagene mine."

- Hva er din største fotballopplevelse?

"Den største fotballopplevelsen er Strømsgodset sitt seriegull i 2013. Jeg har fulgt Godset i større eller mindre grad siden jeg var 6-7 år og det å få oppleve et seriegull kan ikke beksrives. I tillegg så er semi'n og cupfinalen i 2010 høyt oppe på lista.

Som spiller har jeg vel ikke akkurat de største merittene men det å få lov til å trene med både Odd og Notodden sine A-lag gjennom juniortiden er vel ett av høydepunktene og det sier nok ganske mye om hvor "langt" jeg kom i min karriere som spiller."

- Beskriv en god fridag!

"En god fridag kan vel oppsummeres i sommer,sol, tid med venner og familie og en kald Aass. Men beskrivelsen her vil nok endre seg i tiden som kommer da vi venter en fremtidig Svenegutt i slutten av april."

- Hvem ser du mest opp til, og hvorfor?

"I fotballverdenen er det to stykker som stikker seg ut for min del. Sir Alex Ferguson og Nils Arne Eggen. Begge bygde et lag gjennom mange år, de ble aldri "utdaterte" som trenere tross økende alder og de klarte å skape et samhold i laget og en struktur som gjorde at de hadde suksess uavhengig om det var Kong Salomo eller Jørgen Hattemaker som var på banen. Sånn sett er også Eggen sin bok, "Godfoten" en favoritt i bokhylla.

Rent fotballfaglig er disse to helt klart store idoler."

 

Med det så ønsker vi Bjørn-Andreas og Svene lykke til i kommende sesong. 

 

Bronse+ Sponsorer

 

autosilver

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             

 

 

 

 gullik-bekjorden

 

 

flesberg jern og bygg

                                

Bronsesponsorer

 

     

        

              

 

arne kjenaas

 Chip Teknikk2 AS

 

              

Thursday the 26th. Template by 888poker bonus. © Svene IL | Postboks 007, 3621 LAMPELAND | mail: post@svene.no | Utviklet av Frode Dokken Juul | Webmaster Stian Fritz Dokken