Pre-match Svene - Jondalen

Opprettet mandag 11. juni 2018 Skrevet av Bjørn-Andreas Bråthen Finseth

Torsdag 14. juni tar Svene A-lag imot Jondalen/KIF 3 på Svene gress. 
I den anledningen har treneren noen ord før kampen. 

Fra topp til bredde

Topp

Torsdag kveld starter verdens største fotballturnering. Nå skal 32 landslag kjempe om å bli verdens beste. VERDENS BESTE! En helt grei tittel å ha på CV'n for noen og enhver. Ikke alle får mulighet til å spille i VM, langt færre å vinne VM. Det å ikke ha vunnet VM blir brukt som argument mot spillere som allerede har bevist at de er blant tidenes største spillere, OM ikke den/de største. I en tid der fotball handler like mye om å skape underholdning som å vinne kamper kan det diskuteres om det å være blant verdens beste i dag er mye vanskeligere enn før i tiden. Presse, sponsorer, publikum; alle forventer noe av spillerne. Ikke bare en god takling og en scoring her og der, men de skal underholdes. Man må ha noe ekstra ved seg for å bli en anerkjent spiller nå til dags. 
Om man sammenligner Maradona med Lionel Messi blir begge to regnet for å være blant de beste gjennom alle tider. Maradona har vunnet VM, Messi har muligens bare en eller to sjanser igjen til å kopiere bragden. Er Messi en dårligere spiller enn det mannen med Guds hånd var? De lærde strides. 
Uansett - torsdag kveld begynner årets VM og nye spillere kan skape seg ett navn og bli legender til evig tid.

bilde vm pokalen kvadrat

Når man er inne på begrepet underholdning så vet man jo av erfaring at VM er en stor fest. Dessverre er ikke alle kampene man får se i gruppespillet de mest attraktive. Kamper som Panama-Tunisia og Iran-Marokko gir ikke den samme kriblende følelsen som for eksempel Portugal-Spania og Belgia-England. Og nettopp Portugal-Spania er et eksempel for noe annet som skal skje denne torsdagskvelden. Et "lokalderby", mer om dette senere. 
Men for å vinne slik kamper må man brette opp ermene og gå i krigen.Man må ville det mer enn motstanderen. Man må være ærgjerrig og nekte å tape en eneste duell i samfulle 90 minutter. Man må vise det tidligere RBK-trener Erik Hamren alltid etterlyste; "attityd". Lokalderbyer er det fotballen trenger. Intense oppgjør der begge lag frykter å tape, like mye som de ønsker å vinne. Kamper der publikum er nervøse flere timer før kampstart. I England snakker de om "bragging rights". Ingenting slår følelsen av å gå på jobb dagen derpå og kunne være den som går med hodet høyt hevet, mens naboen som holder med det andre laget prøver å unngå deg for alt det er verdt. Undertegnede har opplevd begge deler. Da Godset slo 3050 i Eliteserien for noen år siden var gleden ubeskrivelig. Det samme var følelsen av nederlaget i cupen for samme lag to år senere. 

Bredde

Et godt stykke unna Luchinski Stadion i Moskva, 2165 kilometer for å være litt mer nøyaktig, utspiller det seg et helt annet drama den samme kvelden som VM sparkes igang. Svene sine unggutter (ja, finnes de som har fått skjeggvekst på laget også) tar imot Jondalen. Undertegnede vet lite om historikken til Svene og om Jondalen anses for å være en rival, men uansett så skal lokalderbyer som dette være en gulrot i sesongen og en kamp man SKAL vinne. 
Det ble skrevet i Laagendalsposten etter forrige kamp; "Vi skal slå Jondalen" og selv om det blir en tøff utfordring for oss så står jeg inne for det jeg sa til LPs utskremte. Jeg ønsker virkelig å slå Jondalen, på lik linje som jeg ønsker at Svene skal vinne alle kamper de spiller. Men som jeg har skrevet tidligere; lokaloppgjør er noe spesielt.
I vår forrige kamp mot Svelvik var vi daffe. VIRKELIG daffe. Det er kanskje vår dårligste kamp hittil i sesongen. Da passer det ekstremt godt med et derby i kommende kamp. Selv om det er mange unggutter i stallen forventer jeg at vi viser at vi har hår på kassa, tråkker til i dueller og virkelig blør for den vakre drakta vår.

At det blir en vanskelig kamp er det ingen tvil om. Jondalen har startet sesongen godt og ligger over oss på tabellen. De er favoritter selvom vi spiller på hjemmebane. Skal jeg prøve meg på en "Drillo" vil jeg nok si at det er så mye som 60% sjanse for seier til gutta fra Jondalen. Det vil si at det er 40% for at vi tar med oss 1 eller 3 poeng. Det er i og for seg gode odds, men om vi skal være i nærheten av det så må vi være "på" på torsdag. I tillegg trenger vi at du (JA, DU JA) som leser dette og har tenkt deg på kampen også er "på". Kle deg i Svenefarger, varm opp stemmen foran speilet hjemme og dra gjerne i gang en sang, gjerne fotball og supporterrelatert, når du ankommer Svene gress. Få med deg sidemannen så er det bare halvparten så flaut å være den som drar igang en sang.

Som nevnt så er det mange unge gutter på laget vårt, så vi er forberedt på at prestasjonene våre vil variere gjennom sesongen. Men om det kommer 70 stykk som sist (gjerne flere) så er jeg sikker på at våre gutter vil heve seg 10% med en gang. 
Faktisk så var kampen mot Svelvik en av mine største opplevelser på en fotballbane. Kanskje en merkelig påstand, men fra jeg begynte å spille fotball som 6-åring så har jeg kun opplevd å spille/være trener for et så stort publikum en gang. Det var til gjengjeld på Norway cup som 14-åring mot Vålerenga. Selv om jeg ikke har så mye til overs for Enga så må jeg innrømme at å spille foran deler av Klanen som hadde møtt opp for å støtte sine unge og lovende var stort. Men å høre applausen fra dere på forrige kamp kommer høyt opp på listen min. Det å se så mange på kamp i 7.divisjon er på kanten til rørende. Det å se den interessen som er for vårt A-lag tror jeg ikke mange lag i breddefotballen i Buskerud kan matche. Så min oppfordring til dere er: møt opp på torsdag, kjøp minst 3 valfer i kiosken, ønsk gutta lykke til om dere møter dem på butikken og sist men ikke minst; syng for Svene!

 

Husk; kamp er best på stadion.

 

Vi ses på torsdag

 

Coach Finseth

  Svene-Jondalen KIF

Bronse+ Sponsorer

 

autosilver

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             

 

 

 

 gullik-bekjorden

 

 

flesberg jern og bygg

                                

Bronsesponsorer

 

     

        

              

 

arne kjenaas

 Chip Teknikk2 AS

 

              

Saturday the 14th. Template by 888poker bonus. © Svene IL | Postboks 007, 3621 LAMPELAND | mail: post@svene.no | Utviklet av Frode Dokken Juul | Webmaster Stian Fritz Dokken